Category

Invitation for BIWC 2012, Sofia, Bulgaria, June 14-17, 2012 (Croatian)

Poštovani gospodine/gospođo

Najljubaznije želim da vas pozovem da učestvujete na prvom Međunarodnom vinskom takmičenju Balkana 2012, koje će se održati u Sofiji, od 14. do 17. lipnja 2012 u hotelu Grand Hotel SofiaTakmičenje je predviđeno za proizvođače vina iz svih država sa Balkanskog poluotoka.

Zašto Balkan?

Balkan može biti ponosan na jednu od najstarijih vinskih povijesti u svijetu. Sa približno 1.8 milijuna tona vina godišnje, Balkan se nalazi na 5. mjestu u svijetu, odmah poslije velikih proizvođač vina, kao što su Italija, Fracuska, Španjolska i Amerika. U posljednjoj dekadi Balkan je načinio ogroman napredak u kvaliteti svog vina i može da tvrdi da je sada ključni igrač na svjetskoj vinskoj pozornici.

Zašto učestvovati na ovom takmičenju?

Međunarodno vinsko takmičenje Balkana 2012 je prvi važan korak ka promoviranju Balkanskih vina kao dijela jednog vinskog regiona na svjetskom vinskom tržištu.

Međunarodno vinsko takmičenje Balkana 2012 je šansa da se učestvuje u masterclass prezentacijama i predavanjima, gdje će biti predstavljena neka od najboljih Balkanskih vina kao i posljednji trendovi u vinskoj trgovini, međunarodnom vinskom biznisu, vinskom marketingu itd., koja će biti organizirana od strane poznatih sudija ovog takmičenja.

Tko će biti sudije na ovom takmičenju?

Po prvi put Balkanska vina će probati i ocjenjivati neka od najpoznatijih imena među vinskim profesionalcima sa titulom Master of Wine (MW), kao što su Predsjednik sudskog žirija  Konstantinos Lazarakis MW – jedina osoba sa Balkana sa titulom Master of Wine (MW), Caroline Gilby MW – Ujedinjeno Kraljevstvo, Christy Canterbury MW – Аmerika, Paul Liversedge MW  Švicarska i mnogi drugi, koji će pomoći da se gradi pozitivan imidž balkanskih vina u svijetu.

Sudijski žiri će izabrati pobjednika u svakoj od sljedećih kategorija: suho bijelo vino, suho crveno vino, suho roze vino, pjenušavo vino i slatko vino. Pobjednik u svakoj kategoriji će dobiti poseban trofej.

Osvajanje Velikog Trofeja

Veliki Trofej Međunarodnog vinskog takmičenja Balkana 2012 će se dodijeliti neovisno od kategorije za vino za koje naš međunarodni žiri odluči da je najbolje, najpoželjnije i marketinški najsuperiornije vino koje bude predstavljeno na takmičenju.

Kako učestvovati na ovom takmičenju?

Dragi proizvođači vina,

U svojoj platformi 2 u 1, pružićemo vam mogućnost da prvo učestvujete na Takmičenju (14. i 15. lipnja) tako što ćete poslati vaša vina na ocjenjivanje i drugo da izložite svoja vina na Festivalu (16. i 17. lipnja)

Festival jе mjesto susreta vinskih eksperata, stručnjaka sa titulom Master of Wine (MW), vinskih trgovaca, novinara i blogera iz Amerike, Velike Britanije, Rusije, Indije, skandinavskih zemalja, Italije, Njemačke, Belgije i svih balkanskih zemalja, između ostalog.

Troškovi učešća

Taksa za Takmičenje je 60 ЕUR po jednom vinu.

Taksa za Festival je 450 EUR za jednu vinariju.

Registrirajte se ranije da biste dobili poseban popust!

Svi proizvođači vina koji se registriraju i dostave dokaze o uplatama do 10. maja 2012. godine će dobiti 2 popusta:

• 100 EUR popust na Taksu za Festival (350 EUR umjesto 450 EUR)
• 10 EUR popust na Taksu za Takmičenje (50 EUR umjesto 60 EUR)

U sklopu ovog poziva imate formular za registriranje. Možete, također, da potražite formular i da se registrirate, kao i sve druge relevantne detalje, na našoj web stranici: www.balkanswine.eu

Datumi i Rokovi

Dostavite nam popunjen formular za registraciju i dokaz o uplati elektronskom ili običnom poštom najkasnije do 31. svibnja 2012. godine (ponedjeljak). Naša elektronska adresa je sljedeća:

E-mail: info@balkanswine.eu

Uzorci za Takmičenje

Molimo vas da nam pošaljete uzorke za Takmičenje – 6 boca po jednom vinu – do 31. maja 2012. godine na sljedeću adresu:

Poštanska, a ujedno i adresa za isporuke: The Balkans International Wine Competition
Stoyan Zaimov St. 12, Apt. 1, Sofia 1421, Bulgaria

Da bi svim učesnicima olakšali učešće na Festivalu možete postupiti na ovaj način:

Svaki sudionik može predstaviti svoja vina i treba da nam dostavi 6 boca od svakog vina. Mi nudimo siguran skladišni prostor za vaša vina do početka Festivala. Ukoliko želite da iskoristite ovu mogućnost, molim vas da dostavite vaše proizvode na istu adresu u bilo kom momentu poslije registracije ali najkasnije do predviđenog roka. Učesnici koji se odluče da ne šalju svoje proizvode na ovaj način unaprijed, moraju dostaviti svoja vina u izložbenu salu Sofija, Grand Hotel Sofia, u 9:00 časova, 16. lipnja 2012 (subota).

Medijsko pokrivanje događaja

Međunarodna, regionalna i nacionalna televizija, radio, novine i magazini, društvene mreže i elektronski mediji će pokrivati Međunarodno vinsko takmičenje Balkana 2012.

Bilo bi mi veoma drago da učestvujete na ovom prvom takmičenju ove vrste da biste obezbjedili budući uspjeh vašeg biznisa i sa velikim zadovoljstvom vas očekujem na Međunarodnom vinskom takmičenju Balkana 2012 u Sofiji.

Srdačan pozdrav

Galina Niforou

(Direktor)