Category

Invitation for BIWC 2012, Sofia, Bulgaria, June 14-17, 2012 ( Hungarian)

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Kedves Kollégák!

Szeretnénk meghívni Önöket és az Önök borászatát az első BALKÁN NEMZETKÖZI BORVERSENY 2012-re (BNBV), ami 2012. június 14-17-ike között kerül megrendezésre a szófiai Grand Hotel Sofia szállodában. A BNBV minden a Balkán-félszigeten található ország számára nyitva áll, amit tágabb értelemben fogunk fel, így Magyarországról is várjuk a borászatok részvételét.

Miért a Balkán?

A Balkán a világ egyik legrégebbi bor-történetével rendelkező régió a világban. Közel 1.8 millió tonna éves bortermeléssel a Balkán a világ 5-ik legnagyobb bortermelő régiója Olaszország, Franciaország, Spanyolország és az USA mögött. Az elmúlt évtizedben a Balkán hatalmas fejlődésen ment át a minőségi bortermelést illetően, s meghatározó szereplővé vált a nemzetközi borpiacon.

Miért nevezzen be a BNBV-re?

A BALKÁN NEMZETKÖZI BORVERSENY 2012 az első olyan rendezvény, ami elősegíti a regió egységes nemzetközi promócióját a világpiacon.

 A BALKÁN NEMZETKÖZI BORVERSENY 2012 lehetőséget ad arra, hogy  Mesterkurzusokon és előadásokon is részt vegyen. Ezek a Balkán borait és a világpiac, nemzetközi borüzlet és bormarketing legújabb trendjeit mutatják majd be. Az előadók a BNBV Zsűri tagjai.

Kik lesznek a zsűri tagjai a BNBV 2012-őn?

A Balkán borait neves Master of Wine-ok fogják kóstolni és bírálni. A verseny Elnöke Konstantinos Lazarakis MW, a Balkán-félsziget egyetlen MW-je, Caroline Gilby MW (Anglia), Christy Canterbury MW (USA) és Paul Liversedge MW (Svájc). A zsűri további tagjai elismert szakemberekből áll össze.

A zsűri az alábbi kategóriákban fog győztest választani: száraz fehér, száraz vörös, száraz rosé, habzó bor és édes bor. Minden kategória győztes egy trófeát fog nyerni.

A Fő Trófea

A Balkán Nemzetközi Borverseny 2012 Fő Trófeájátkategóriától függetlenül az a bor fogja megnyerni, amit a nemzetközi zsűri a legjobbnak, legkívánatosabbnak és leginkább eladható bornak ítél.

Nevezés a BNBV 2012-re

Kedves Borász Kollégák!

A BNBV lehetőséget ad arra, hogy “két legyet üssenek egy csapásra”, hiszen a minták beküldésével részt vehet a június 14-15-ike közti BNBV Borversenyen, illetve a június 16-17-ike közti BNBV Fesztiválon is!

BNBV Fesztivállehetőséget ad arra, hogy kapcsolatokat építsen és networkingeljena világ borszakértőivel, Master of Wine-okkal, borkereskedőkkel, bor szakírókkal és bloggerekkel az USÁ-ból, az Egyesült Királyságból, Oroszországból, Indiából, a skandináv országokból, Olaszországból, Németországból, Belgiumból és az összes Balkán-félszigeten található országból.

BNBV Nevezési Díjak

A BNBV Borverseny nevezési díja 60 Euró mintánként.

A BNBV Fesztivál részvételi díja 450 Euró borászatonként.

Nevezzen időben, hogy Ön is részesüljön a kedvezményben!

Minden borászat, aki 2012. május 10-ike előtt benevez és befizeti a nevezési és részvételi díjakat, az alábbi kedvezményben részesül:

• 100 Euró kedvezmény a Fesztivál részvételi díjból (350 Euró a 450 helyett)
• 10 Euro mintánkénti kedvezmény a Verseny nevezési díjából (50 Euróa 60 helyett)

A jelen meghívóhoz mellékeltük a nevezési íveket, amit az összes többi szükséges és hasznos információval együtt megtalálhatnak a www.balkanswine.eu honlapon is!

Határidők

A nevezési lapokat és a díjak befizetését igazoló kivonatot legkésőbb 2012. május 31-ig küldje be postai úton vagy e-mailen: info@balkanswine.eu

Minták beküldése

Minden mintát 2012. május 31-ig kell eljuttatni az alábbi címre, mintánként 6 üveg szükséges:

The Balkans International Wine Competition
Stoyan Zaimov St. 12, Apt. 1, Sofia 1421, Bulgaria

A BNBV Fesztiválon résztvevők kényelme érdekében

Minden kiállító bemutathatja borait és boronként 6 üveget küldhet be. A BNBV a borok biztonságos tárolását biztosítja a verseny előtt. Amennyiben élni kíván ezzel a lehetőséggel, küldje be borait a fenti címre és a határidőt megelőzően.

Azon kiállítók, akik nem juttatják el boraikat a Fesztiválra a fenti határidőre, kérjük, hogy hozzák magukkal a borokat a Fesztivál színhelyére a Grand Hotel Sofiába, annak a Sofia Nagytermébe 2012. június 16. 9 óráig.

A BNBV és a Média

Nemzetközi, regionális és nemzeti TV, rádió, újságok, magazinok és web illetve közösségi hálózatok részvétele biztosítják a BALKÁN NEMZETKÖZI BORVERSENY 2012 megfelelő hírverését a médiában. 

Várjuk nevezését és részvételi szándékát az első BALKÁN NEMZETKÖZI BORVERSENY 2012-re. Jó versenyzést és vásárt kívánunk, s hogy használja ki az üzleti lehetőségeket!

Tisztelettel:

Galina Niforou

BNBV Vezérigazgató