Tретото издание на Балканския Винен Конкурс и Фестивал ще се проведе от 5-ти до 8-ми юни 2014 г. в гр. София, България

Уважаеми винопроизводители и любители на балканските вина,

Щастливи сме да обявим, че третото издание на Балканския Винен Конкурс и Фестивал ще се проведе от 5 до 8 юни 2014 г. в гр. София, България.

Състезателната част е насрочена за 5 и 6 юни в Суит Хотел София при закрити врати, а Фестивална част, която е отворена за публиката, за 7 юни (от 12 до 19 часа)  и 8 юни (от 12 до 18 часа) в градината на Гранд Хотел София.

Специализираната дегустация за вносители, дистрибутори, баери, членовете на международното жури, винени критици, журналисти и блогъри ще се проведе на 7 юни (от 11 до 13 часа) отново в градината на Гранд Хотел София.

Най-голямият Балкански винен форум постави началото и вече трета година провежда кампания за брандиране на Балканския регион. Нужно е да се обединят усилията на цялата винена общност, защото в условията на съвременния винен пазар не е достатъчно да произвеждаш добро вино. Почти всеки, ангажиран в виндустрията, произвежда добро вино. Дори и значителни подобрения в качеството на продукта от година за година не са достатъчни, за да го поставят в челните редици на познатите и желаните от потребители и ценители марки. Конкурентноспособността ни днес зависи от способността на производителя да усъвършенства продукта си по-бързо от конкуренцията, която се стреми към същото. Ако търсите място, където този процес протича с главозмайваща скорост, дайте шанс на Балканите! Опитайте вината им! История, традиция и страст никога не са се смесвали така естествено…

Друг важен елемент в характеристиката на региона ни е внушеното ни усещане за съревнование. В състезание ли сме едни с други? Не, не сме! Както доказват предишните две издания на Балканския Винен Конкурс и Фестивал, балканските страни са партньори преди всичко!

Станете част от това необикновено изживяване!

Можете да проследите това вълуващо събитие на интернет страницата ни: www.balkanswine.eu

За повече информация, можете да се свържете с нас на адрес: pr@balkanswine.eu и info@balkanswine.eu