GRAND BALKANS WINE TASTING – 18 април 2013, МИЛАНО, ИТАЛИЯ

ПОКАНА

Скъпи участници в BIWC 2012,

Следвайки стратегията на Balkans International Wine Competition, имаме удоволствието да организираме съвместно с ONAV – Италия, Grand Balkan Wine Tasting в Милано на 18 април 2013 с цел популяризиране на Балканските вина.

Кога: 19:00 – 21:30 часа, 18 април 2013

Къде: Милано, Италия, шоурум Janneli & Volpi

Това първо събитиеизлизащо извън границите на  Балканите показва, че нашата идея да се създаде мощен маркетингов инструмент, който ще разчита на взаимодействие между производителите и организаторите от всички балкански страни работи.

Друго доказателство, което показва правилната посока на BIWC е заявеният интерес от страна на вносители, дистрибутори и винениексперти, да  бъде организирана специализирана TRADE ДЕГУСТАЦИЯ  по времена второто издание на BIWC 2013 г., което ще се проведе от  16 до 19 май, 2013 в Гранд Хотел София.

ONAV www.onav.it е втората по големина италианска асоциация, основана през 1951 година, която днес наброява 2200 членове от Ломбардия (Район Милано) и 9000 членове от цяла Италия.

Балканските вина в Италия са особено интересни за търговци, сомелиери, винени професионалисти, както и за любителите на виното, които търсят нови и интересни сортове от по-непопулярни за Италия винени региони. Това събитие ще бъде една възможност за тях да открият и да опитат някои от най-добрите вина на Балканите, които имат голям потенциал на италианския пазар и да осъществят директни B2B контакти с винопроизводителите.

Повече от 150 търговци, сомелиери, енолози, ресторантьори, собственици на винени магазини и техните представители ще посетят събитието.

ONAVдопуска участието на не повече от 30 изби, поради ограниченото пространство в шоурум Jannelli&Volpi www.jannellievolpi.it., разположен в центъра на Милано.

Всеки винопроизводител ще разполага с маса, за да осъществява директен контакт със заинтересуваните търговци, да представя вината, избата, тероара и сортовете, като особено голям интерес предизвикват местните балкански сортове.

Персоналното присъствие на производителите е препоръчително, но в случай, че това не е възможно, ONAV осигурява асистенти – сомелиери, които професионално да се погрижат за вината и да ги представят на посетителите.

 

За да гарантирате участието си е необходимо да се регистрирате  възможно най-скоро.Само първите 30 изби, които се регистрират за участие ще имат възможност да представят своите вина на Grand Balkan Wine Tasting в Милано.

С уважение,

Инж. Галина Нифору,Wine MBA

BIWC Директор