7 издание на Балканския винен конкурс и фестивал 2018 – отворен за регистрация!

СЕДМО ИЗДАНИЕ THE BALKANS INTERNATIONAL WINE COMPETITION & FESTIVAL (BIWC 2018)

Гранд Хотел София, 17-20 МАЙ, 2018

Уважаеми колеги,

Имаме удоволствието да ви поканим на седмото издание на THE BALKANS INTERNATIONAL WINE COMPETITION & FESTIVAL 2018, което ще се проведе от 17 до 20 май 2018 година в Гранд Хотел София. (https://www.balkanswine.eu/bg/). Вече седем години Балканският винен форум се е превърнал в нарицателно за отлични вина, престиж и популярност на вината от региона и в това число на българските.

Всяка година се радваме на все по-голям интерес и от страна на международното жури и от страна на посетителите на Балканския винен фестивал. 

Използвайте преференциалните цени до 10 април и се включете в най-голямото Балканско винено събитие! 

https://www.balkanswine.eu/bg/pages/Entry-Forms/Early-Registration/

BIWC 2018 Нова визия! 

По- голямо медийно отразяване, по- нов и модерен имидж! Вижте нашето ново лого и новия вид на медалите, с които ще разкажете за Вашите постижения!

Специално за BIWC 2018!

От тази година започваме партьорство с най-голямата винена организация —  INTERWINE CHINA http://www.interwine.org/en/, с която ще подпишем споразумение за реклама и промотиране на Балканските вина на 28 март в Гуанджоу, Китай. Поредица от събития ще бъдат подготвени, с цел промотиране на медалистите от BIWC 2018. 

Балканския винен фетсивал ще бъде посетен от 30 вносители от САЩ, Китай и Япония, както и много други, които вече са заявили своя интерес – Канада, Белгия, Холандия, Чехия, Полша, Великобритания и др.

Ново на BIWC 2018!

Смяна на регламента на Конкурса! – От тази година регламентът на BIWC ще бъде променен и вината ще се оценяват  по 100 – точковата система ( до момента оценяването беше извършвано по 20 – балната система) и се прибавя още един медал: DOUBLE GOLD. Това ще се случи по няколко причини:

1. Повечето изби използват 100 – балната система като маркетингов инструмент и гордо показват точките си.

2.  Изпозлването на новия медал DOUBLE GOLD ще позволи на изключителните вина да блеснат и ще улесни процеса за определяне на Трофеите в отделните категории.

3. Ето как ще изглежда и самото оценяване: 

95-100 – DOUBLE GOLD

90-95 –   GOLD

86-89 –   SILVER

82-85 –   BRONZE

Ново на Балканския винен фестивал! – Винен магазин с партньорството  на Касавино – за улеснение на посетителите, които желаят да закупят вината от Фестивала.   

Медийно покритие

Нови медийни канали ще изненадат всички професионалисти и любители на виното в София, България и по света! ТВ, радио, ежедневници, списания, интернет издания, социални мрежи от България, Балканските страни, както и многобройни международни специализирани медии ще отразят  BIWC 2018 ще посетят Фестивала.    

4 световно известни медии ще бъдат медийни партньори на BIWC 2016: CHEERS magazine – USA ( най-известното списание в САЩ с он-трейд насоченост), BEVARAGE DYNAMICS – USA ( най-известното списание в САЩ с оф-трейд насоченост),  WINE KINGDOM – JAPAN ( най-известното списание в Япония с оф-трейд насоченост) и WINE IN CHINA magazine – CHINA

Жури BIWC 2018  изключително силно жури с 4 Masters of Wine and Masters Sommelier

Председател  – Konstantinos Lazarakis, MW – първият Master of Wine на Балканите и  Югоизточна Европа . 

Граф John Umberto Salvi MW – Великобритания/ Франция

Jo Ahearne MW – Австралия

Isa Bal MS – Великобритания/Турция

Hing Cheng – Хонк Конг /Китай 

Dimitar Nikolov – България

Peder Larsen – Дания

Elias Macovela – Мозамбик/ Португалия

Martin Smid – Чехия

Igor Lukovic – Сърбия

Ivana Simjanovska – Македония и други винени експерти, които ще помогнат да изградим заедно позитивния имидж на балканските вина в световен мащаб.

Повече подробности за журито на BIWC 2018 може да видите наhttps://www.balkanswine.eu/bg/pages/Competition/Judges/

Трофеи на BIWC 2018  и тази година ще се връчи Трофей за изба, удостоена с най-много медали

Ще бъдат присъдени Трофеи за следните категории:

Dry White Wine

Dry Red Wine

Dry Rosé Wine

Sparkling Wine

Dessert Wine

Orange Wine

Best Wine from Indigenous Balkan Variety 

Best Label Design

Гранд Трофей 2018

Носителят на Гранд Трофея на BIWC ще бъде определен като най-доброто вино от вината, наградени с Трофеи в отделните категории. Ще победи онова вино, което според международното жури е най-елегантно, най-комплексно и най–добре ориентирано към пазара.

Моля, разгледайте поканата, регистрационната форма, както и схемата на щандовете. Всички маси за изложението са с еднаква големина. При регистриране трябва да заявите кое място бихте желали да заемете. Предимство ще имат избите, които първи заявяват даденото място.  Ако то е  вече  заето, ще Ви бъдат предложени алтернативи, най-близки до Вашето желание.  

Моля, разгледайте в приложените документи презентацията на BIWC, като ретроспекция на 6-те издания досега, поканата и регистрационната форма, както и схемата на Фестивала. Моля, попълвайте информацията за вината в регистрационната форма на латиница, тъй като екипът на BIWC e международен и езикът, който се позлва е английски.

Възползвайте се от шанса  да бъдете част от седмото издание на Балканския Международен Винен Конкурс и Фестивал 2018.   Заявете ичастието си до 10 април и ползвайте преференциалните цени на BIWC! Участието Ви  ще  гарантира бъдещия успех на Вашия бизнес, ще Ви осигури нови  контакти и разпознаваемост на Вашите вина на българския и на световния винен пазар!

С пожелание за успех,     

Константинос Лазаракис MW  

Председател BIWC

инж. Галина Нифору, Wine MBA

Директор BIWC