Rod Smith MW Crowned as the "Best Wine Personality in the Balkans" at the 12th BIWC 2023

Род Смит, MW е отличен с титлата “Най-влиятелна винена личност на Балканите” на 12-ото издание на Балканския Международен Винен Конкурс (BIWC) 2023 г.

Балканският Международен Винен Конкурс (BIWC) с гордост обявява Род Смит, MW, за носител на престижната титла “Най-влиятелна винена личност на Балканите” на 12-ото издание на конкурса. Тази престижна награда, присъждана на личности, които са направили забележителни приноси в света на виното, отличава изключителните постижения и експертиза на Род Смит в индустрията. В рамките на престижна гала вечеря, последвала след конкурса, Род бе отличен с това престижно признание, присъединявайки се към редиците на многоуважавани винени личности.

С кариера, продължаваща десетилетия, Род Смит се утвърди като водеща фигура в света на виното. Като Master of Wine, високо уважавана квалификация в областта, Род Смит проявява изключителни познания, страст и посветеност в занаята. Неговата неуморна ангажираност с разширяването на разбирането и оценката на вината му спечели заслужена репутация като влиятелна фигура в индустрията.

Експертизата на Род Смит се простира извън границите на Балканите, обхващайки широк спектър от винени региони в световен мащаб. Неговият голям опит и дълбоко разбиране за различни сортове грозде, тероари и техники за производство на вино са от съществено значение за насърчаването и повишаването на качеството и репутацията на вината от Балканския полуостров. 

“С голяма радост отличаваме Род Смит, Master of Wine като ‘Най-влиятелна винена личност на Балканите’ на 12-ото издание на BIWC. Неговият голям принос в индустрията, заедно с обширните му познания и страст към балканските вина, влияят съществено на винопроизводството в региона. Експертизата и посветеността му служат като вдъхновение за професионалистите и любителите на виното.” – казва г-жа Галина Нифору, директор на престижния винен конкурс.

Следващото събитие е предстоящият Балкански Международен Винен Фестивал от 15-ти до 17-ти юни в София. Гостите на фестивала могат да опитат широка селекция от наградени на конкурса вина от региона и да се потопят във фестивалната атмосфера с музика, изкуство и разнообразни кулинарни изкушения. Каним всички да се присъединят към нас в София за едно незабравимо празнуване на балканската винна култура.