Покана за участие на BIWC 2012, Sofia, Bulgaria, June 14-17, 2012

Поштовани господине/госпођо

Најљубазније желим да вас позовем да учествујете на првом Међународном винском такмичењу Балкана 2012, које ће се одржати у Софији, од 14. до 17. јуна 2012 у хотелу Grand Hotel SofiaТакмичење је отворено за винске произвођаче из свих држава са Балканског полуострва.

Зашто Балкан?

Балкан може бити поносан на једну од најстаријих винских историја у светуСа приближно1.8 милиона тона вина годишње, Балкан се налазина 5. месту на свету, одмах после великих произвођача вина, као што су Италија, Француска, Шпанија и Америка. У последњој декади Балкан је начинио огроман напредак у квалитету свог вина и може да тврди да је сада кључни играч на светској винској позорници.

Зашто учествовати на овом такмичењу?

Међународно винско такмичење Балкана 2012 је први важан корак према промовисању Балканских вина као једног региона на светском винском тржишту.

Међународно винско такмичење Балкана 2012 је шанса да се учествује у мастерклас презентацијама и предавањима, где ће бити представљена нека од најбољих Балканских вина као и последњи трендови у винској трговини, међународном винском бизнису, винском маркетингу итд, која ће бити организована од стране познатих судија овог такмичења.

Ко ће бити судије на овом такмичењу?

По први пут Балканска вина ће пробати и оцењивати нека од најпознатијих имена међу винским професионалцима са титулом Master of Wine (MW), као што суПредседник судијског жиријаKonstantinos Lazarakis MW једина особа са Балкана са титулом Master of Wine (MW),   Caroline Gilby MW Уједињено Краљевство, Christy Canterbury MW – Америка, Paul Liversedge MW – Швајцарска и многи други, који ће помоћи да се гради позитиван имиџ балканских вина у свету.

Судијски жири ће изабрати победника у свакој од следећих категорија: суво бело вино, суво црвено вино, суво розе вино, пенушаво вино и слатко вино. Победник у свакој категорији ће добити посебан трофеј.

Освајање Великог Трофеја

Велики Трофеј Међународног винског такмичења Балкана 2012 ће седоделити независно од категорије за вино које наш међународни жири прогласи као најбоље, најпожељније и маркетиншки најсупериорније вино које буде представљено на такмичењу.

Како учествовати на овом такмичењу?

Драги вински произвођачи,

У својој платформи 2 у 1пружићемо вам могућностда прво учествујете на Такмичењу (14. и 15. јуна) тако што ћете послати ваша вина на оцењивање и друго да изложите своја вина на Фестивалу (16. и 17. јуна)

Фестивалје место сусрета винских експератастручњака са титулом Master of Wine (MW),   винских трговаца, новинара и блогера из Америке,Велике Британије, Русије, Индије, скандинавских земаља, Италије, Немачке, Белгије и свих балканских земаља, између осталог.

 

Трошкови учешћа

Такса за Такмичење је 60 Евра по једном вину.

Такса за Фестивал је 450 Евра за једну винарију.

Региструјте се раније да бисте добили посебан попуст!

Сви вински произвођачи који се региструју и доставе доказе о уплатама до 10. маја 2012. године ће добити попуста:

• 100 Eвра попуст за Таксу за Фестивал(350 Евра уместо 450 Eвра)
• 10 Eвра попуст за Таксу за Такмичење по једном вину(50 Евра уместо 60 Eвра)

У склопу овог позива имате формулар за регистрацију. Можете, такође, да потражите формулар за регистрацију и све друге релевантне детаље на нашој веб страници: www.balkanswine.eu

Датуми и Рокови

Доставите нам попуњен формулар за регистрацију и доказ о уплати електронском или обичном поштом најкасније до 31. маја 2012. године (понедељак). Наша електронска адреса је следећа:

E-mail: info@balkanswine.eu

Узорци за такмичење

Молим вас пошаљите нам узорке за такмичење – 6 боца по једном вину – до 31. маја 2012 на следећу адресу:

Поштанска и адреса за испоруке:The Balkans International Wine Competition
Stoyan Zaimov St. 12, Apt. 1, Sofia 1421, Bulgaria

Да би свим учесницима олакшали учешће на фестивалу можете поступити на овај начин:

Сваки учесник може представити своја вина и треба да нам достави 6 боца по сваком вину. Ми нудимо сигуран складишни простор за ваша вина до почетка Фестивала. Уколико желите да искористите ову могућност, молим вас да доставите ваше производе на исту адресу у било ком моменту после регистрације али најкасније до предвиђеног рока. Учесници које се одлуче да не шаљу своје производе на овај начин унапред, морау доставити своја вина у изложбену салу Софија, Grand Hotel Sofia, у 9:00 часова, 16.јуна 2012 (субота).

Медијско покривање догађаја

Међународна, регионална и национална телевизија, радио, новине, магазини, друштвене мреже и електронски медији ће покривати Међународно винско такмичење Балкана 2012.

Било би ми веома драго да учествујете на овом првом такмичењу да бисте обезбедили будући успех вашег бизниса и са великм задовољством вас очекујем на Међународном винском такмичењу Балкана 2012 у Софији.

Срдачан поздрав

Галина Нифору (Директор)