Организационен комитет

Константинос Лазаракис MW – Гърция
Почетен Председател BIWC

Константинос Лазаракис MW завършва Националния Технически Университет в Атина , след което става сомелиер на ресторант Jajazzo в Атина, награден от Michelin. В момента работи като мениджър по вноса на вино и wine buyer в Aiolos, и също така е изпълнителен директор на компанията, която провежда WSET курсове в Гърция.
През последните две години Константинос Лазаракис MW започва да пише за вино, като в момента е автор на четири гръцки издателства като Wines of Greece, Mitchell Beazley Wine Classic и др. В допълнение, той консултира редица винарски изби, хотели и ресторанти.

Напиши емайл

Игор Лукович – Сърбия
Председател на BIWC

Игор Лукович е винен критик, съдия, автор на материали за вино и журналист от Сърбия. Главен редактор е на списание Vino & Fino и сътрудник на много други медии, занимаващи се с вино и хранителна култура. Един от основателите на инициативата Wine Identity, която стои зад Салона на Виното в Нови Сад, Международния ден на Прокупац, множество конференции, семинари и състезания в Сърбия и околните страни. Игор има богат опит в оценяването на вина на престижни конкурси като Decanter DWWA, IWC London, BIWC Sofia и много други международни състезания. Занимава се с активно с обучения, консултации и управление на събития, свързани с виното.

Напиши емайл

инж.Галина Нифору, Wine MBA – България
Директор BIWC

Галина Нифору е основател и мениджър на OINORAMA – фирма за винен консултинг и стратегически бизнес решения във винения бранш. Консултира винарски изби, ресторанти и всякакви проекти, свързани с промотирането на българските вина.
Завършва Технология на виното и високоалкохолните напитки в УХТ -Пловдив, след което специализира Wine Marketing & Management MBA в INSEEC, Бордо, Франция.
През 15-те години във винения бранш в страната и чужбина се утвърждава като специалист, който успешно развива бизнес стратегии и създава винени брандове с международно значение.
Като енолог участва в дегустационни комисии за различни конкурси в България и чужбина. Пише статии в различни издания, свързани с виното и винения бизнес.

Галина Нифору е избрана за председател на Българската Асоциация на Износителите на Вино. Заемайки този важен пост, тя работи усилено за популяризирането на българските вина на международните пазари.

Напиши емайл

Ивана Цакова – България
Мениджър събитие BIWC 

Ивана Цакова завършва Физическия Факултет на Софийски Университет “Свети Климент Охридски”. От 2004г. се занимава с маркетинг и реклама. През 2013г. се завръща към лозаро-винарската традиция в рода си и създава собствено насаждение в Северозападна България. Основател и управител на “Веселите Винари” – експериментатори, радетели за устойчиво лозарство и сътрудници на АгроБио Институт в редица научни проекти.

Напиши емайл

Никос Панидис
Координатор BIWC Конкурс

Никос Панидис работи в сферата на виното и в частност виненото обучение – от преподаване до програмно координиране за W.S.P.C – сертифицирания
оператор на WSET London за Гърция. В последните години Никос работи в тясно сътрудничество с Домейн Сигалас – Санторини, както и с Jim Barry Wines в Clare Valley, Австралия. Никос има голям опит като сомелиер и мениджър във водещи гръцки хотели и ресторанти. Говори свободно английски и немски.

Напиши емайл