Category

Драгана Янжич: Виното въплъщава същността на любовта и живота

Запознайте се с Драгана Янжич, следващата вдъхновяваща дама в нашата серия за изключителни жени във винената индустрия! Като съосновател и директор на Aleksic Vina, Драгана въплъщава същността на страстта и посвещението във винопроизводството. Нейният път към винопроизводството, воден от случайността и жаждата за знания, показва нейната дълбока връзка с изкуството на виното.

Открийте повече за вдъхновяващото пътуване на Драгана и нейната философия за виното по-долу!

 

Какво е виното за вас?

За мен виното въплъщава същността на любовта и живота. То не е просто напитка, а отражение на търпение, което зрее под бдителния поглед на природата, било то дъжд или слънце. Виното е доказателство за красотата на непредсказуемостта и радостта от насладата на плодовете на търпението и отдадеността.

 

Как влязохте във винената индустрия?

Моето пътуване във винената индустрия беше случайно, водено от съдбата, а не от подробни планове. Започна с една скромна визия, подхранвана от отдаденост, желание и жажда за знания. Това, което започна като случайност, разцъфтя в удовлетворяваща професия, където всяка стъпка напред беше ръководена от страст и дълбока връзка с изкуството на винопроизводството.

 

Каква е Bашата философия при създаването на вино и как тя се отразява във Bашия продукт?

Нашата философия е проста: създавайте вечно вино за всекидневна наслада. Стремим се към технологично съвършенство, за да осигурим високо качество, но също така вярваме в дълготрайния чар на класическите стилове. Искаме нашите вина да бъдат достъпни, да красят всяко събитие и да оставят трайно впечатление – доказателство за любовта и грижите, вложени във всяка бутилка.

 

Колко важно е образованието и обучението във винената индустрия и има ли специални програми за жени?

Образованието е ключово в света на виното. Въпреки че няма специфични програми само за жени, индустрията става все по-включваща. Обучението и наставничеството овластяват всеки, водейки към по-силна и разнообразна винена общност.

 

Какъв съвет бихте дали на младите жени, които искат да влязат във винения бизнес?

Не се колебайте да се потопите! Винената индустрия процъфтява върху страст и постоянство. Приемете процеса на учене, търсете наставници и разширявайте мрежата си. Игнорирайте съмненията – вярвайте в мечтите си и работете за тях с целенасоченост.